Werkgroepen

Saxion Smart Solutions Semester

Zes studenten van Saxion Hogeschool bijten zich in hun Smart Solutions Semester vast in een lastige vraag van een bedrijf of organisatie. In dit geval de vraag hoe je tot adoptie komt van een nieuwe denk- en werkwijze. Hoe krijgen we een digitale rugzak voor een leven lang leren naar de markt? Uiteindelijk moet dit leiden tot een implementatieplan voor onze stichting.

Brainport

De werkgroep Brainport werkt aan oplossingen voor de  Brainportregio, 21 gemeenten rondom Eindhoven. Alle gemeenten zijn (her)starters op de arbeidsmarkt aan het helpen, maar als ze samenwerken met één digitale rugzak, kunnen ze hun inzet flink versnellen. BlockChange wil ze daarbij gaan helpen. Met vijf mensen werken wij persona’s uit en komen tot een of meer pilots in de Brainport-regio.

Werkgroep Businesscases

Met een werkgroep van zes mensen zijn we bezig om diverse businesscases uit te werken. Waar kunnen we op de korte termijn mensen helpen in onderwijs en arbeidsmarkt? En hoe kunnen we van daaruit de langetermijnontwikkeling van een digitale rugzak stimuleren? In januari willen we deze businesscases in praktijk gaan ontwikkelen en tot een duurzame toekomst voor de stichting komen.